Trawienie mleka ludzkiego w odniesieniu do niemowląt urodzonych przedwcześnie
Kierownik projektu: dr hab. inż. Adam Macierzanka, prof. uczelni
Program finansujący: OPUS LAP
Projekt realizowany w Katedrze Biotechnologii i Mikrobiologii
Ocena możliwości i skutków działania mikroplastików (MP) jako nośnika pierwiastków śladowych ze środowiska wodnego w zmiennych warunkach wodnych
Kierownik projektu: dr inż. Aneta Pacyna-Kuchta
Program finansujący: ARGENTUM TRIGGERING RESEARCH GRANTS
Projekt realizowany w Katedrze Technologii Koloidów i Lipidów
Transdermalne mikroemulsje bez etanolu do zastosowań w przemyśle kosmetycznym
Kierownik projektu: dr inż. Patrycja Szumała
Program finansujący: INKUBATOR INNOWACYJNOŚCI 4.0
Projekt realizowany w Katedrze Technologii Koloidów i Lipidów, nr Projektu CTWT/II4.0/8
Efektywność desorpcji związków perfluorowanych z mikroplastiku w modelu uwzględniającym proces trawienia u ryb i człowieka
Kierownik projektu: dr inż. Aneta Pacyna-Kuchta
Program finansujący: MINIATURA
Projekt realizowany w Katedrze Technologii Koloidów i Lipidów
bioMSRcalc
Modelowanie warunków hodowli mikroorganizmów w celu różnicowania właściwości fizykochemicznych syntezowanych przez nie biosurfaktantów
Kierownik projektu: dr inż. Ilona Edyta Kłosowska-Chomiczewska
Program finansujący: MINIATURA
Projekt realizowany w Katedrze Technologii Koloidów i Lipidów
Estry 3-MCPD i 2-MCPD jako markery zafałszowania olejów i produktów spożywczych.
Kierownik projektu: dr inż. Agnieszka Głowacz-Różyńska
Program finansujący: MINIATURA
Projekt realizowany w Katedrze Technologii Koloidów i Lipidów zgodnie z porozumieniem DEC- 2018/02/X/NZ9/00783 z dnia 2018-10-15
Ocena transdermalnego transportu kolagenu i kwasu hialuronowego za pomocą nośników mikroemulsyjnych
Kierownik projektu: dr inż. Patrycja Szumała
Program finansujący: MINIATURA
Projekt realizowany w Katedrze Technologii Koloidów i Lipidów zgodnie z porozumieniem DEC-2017/01/X/ST4/01498 z dnia 2017-12-2
Go!Green
Inter Applied Chemistry Program
Kierownik projektu: dr hab. Christian Jungnickel
Program finansujący: Program Operacyjny Wiedza Edukacja Rozwój
Projekt realizowany na Wydziale Chemicznym zgodnie z porozumieniem POWR.03.03.00-00-M057-16 z dnia 2017-02-22
FOODINTEGRITY
Zapewnienie integralności sektora spożywczego w Europie
Kierownik projektu: dr hab. inż. Adam Macierzanka
Program finansujący: 7 PROGRAM RAMOWY UE
Projekt realizowany w Katedrze Technologii Koloidów i Lipidów zgodnie z porozumieniem 613688 z dnia 2016-03-27