Data dodania: 2022-01-25
Ambasada USA zaprasza na "Careers of the Future' z Piotrem Grabowskim
Szanowni Państwo,
Ambasada USA w Warszawie zaprasza uczniów, studentów i wszystkich zainteresowanych na spotkanie online „Careers of the Future: Jak innowacje w produkcji żywności pomogą ocalić planetę?” z Piotrem Grabowskim, założycielem pierwszego akceleratora branży spożywczej w Polsce - foodtech.ac
Wydarzenie odbędzie się w języku polskim na platformie Zoom w środę 26 stycznia o godz. 18:00.
Porozmawiamy o zrównoważonych formach żywienia i wyzwaniach żywieniowych, przed jakimi stoi świat w obliczu kryzysu klimatycznego. Co będziemy uprawiać i jeść za 50 lat? Co możemy zrobić, by zmniejszyć swój ślad węglowy? Jakie zrodzą się możliwości zawodowe w tej branży?
Spotkanie poprowadzi Kinga Gruszecka z Polskiej Agencji Kosmicznej, pasjonatka dziedzin nauki związanych z ekologią i zrównoważonym rozwojem.
Rejestracja:
Zainteresowanych prosimy o wypełnienie formularza.
Wydarzenie w języku polskim. Udział w wydarzeniu jest bezpłatny.
Zgłoszenia przyjmujemy do 25 stycznia. Wszystkim osobom zarejestrowanym prześlemy link do wydarzenia na dzień przed nim. Zachęcamy do wysyłania pytań do prelegenta przy rejestracji.
Spotkanie jest drugim w ramach nowej serii „Careers of the Future”, tym razem poświęconej zawodom związanym ze zrównoważonym rozwojem. Piotr Grabowski, Co-Founder, FoodTech.ac
Człowiek żyjący wyzwaniami. Wraz z kolegą z SGH - Michałem Piosikiem założył pierwszy akcelerator branży spożywczej w Polsce - foodtech.ac. Wyszukują, szkolą i pomagają finansować startupy, które zmienią branżę spożywczą na bardziej przyjazną środowisku. W portfolio mają takie produkty jak roślinna alternatywa mięsa z kurczaka, mikroliście i zioła z farm wertykalnych, wegańskie jogurty na bazie fasoli czy pełnowartościowe posiłki w proszku. Wierzą, że mogą uratować ziemię przed katastrofą ekologiczną zmieniając wielki przemysł.
Piotr pomaga także rozwijać HubHub - europejską sieć przestrzeni coworkingowych zlokalizowanych w Warszawie, Bratysławie, Pradze, Budapeszcie i Londynie. Ponadto w rodzinnym Białymstoku wraz ze wspólnikami prowadzi hub biznesowy Współpracownia świadczący szereg usług dla przedsiębiorców.
Ważnym projektem w jego życiu jest Kazimiernikejszyn - pełny przygód i muzyki festiwal w Kazimierzu Dolnym, na terenie którego dostępne jest jedynie wegetariańskie i wegańskie jedzenie.
Prywatnie miłośnik żeglarstwa, snowboardu, rolek, łyżew i rowerowych podróży po Polsce w poszukiwaniu urokliwych miejsc celem złapania oddechu na chwilę lub dwie.