Data dodania: 2025-04-30
Challenge Labs 2025 – nabór do 4 maja!

Trwa nabór do VIII edycji Challenge Labs – prestiżowego programu EIT Food, który łączy naukę, biznes i technologię, by wspólnie tworzyć innowacje zmieniające przyszłość żywności. To wyjątkowa okazja, by zmierzyć się z realnymi wyzwaniami branży spożywczej i FMCG podczas intensywnego maratonu projektowego w formule hybrydowego Design Sprintu. Wydział Chemiczny Politechniki Gdańskiej jest partnerem tego wydarzenia, a przedstawiciel wydziału, zostanie jednym z mentorów.
Czym wyróżnia się Challenge Labs?
To przede wszystkim unikalne podejście do budowania zespołów – uczestnicy są łączeni w interdyscyplinarne grupy na podstawie wyników kwestionariusza „Wielkiej Piątki” i preferencji kompetencyjnych. Różnorodność doświadczeń i perspektyw staje się siłą napędową innowacji.
Jak to wygląda w praktyce?
- 4–13 czerwca – seria warsztatów online prowadzonych w oparciu o metodyki Design Thinking, Service Design i Human-Centered Design
- 15 czerwca – finałowy pitch na żywo w Warszawie przed jury i inwestorami
- Cały proces wspierają doświadczeni moderatorzy i mentorzy z firm takich jak Cukiernia Sowa, Nice To Fit You i inni
Co można zyskać?
- Szansa na nagrodę główną – 3000 euro
- Certyfikat udziału i praktyczne doświadczenie w pracy projektowej
- Możliwość współtworzenia rozwiązań gotowych do wdrożenia, np. innowacyjnych przekąsek czy opakowań przedłużających świeżość żywności
Kogo szukają?
Młodych profesjonalistów, naukowców i ekspertów z dziedzin takich jak:
technologia żywności, biotechnologia, nauki o żywieniu i pokrewne.
Najważniejsze daty:
- Do 4 maja – czas na aplikację
- I połowa maja – ogłoszenie wyników rekrutacji
- 4 czerwca – start warsztatów
- 15 czerwca – finał na żywo w Warszawie
Aplikujcie na www.jedzenieprzyszlosci.pl
-
2025-04-28
Doktorant-stypendysta OPUS (KChA)
-
2025-04-22
Dzień Otwarty i Targi Pracy już za nami