Polskie Towarzystwo Technologów Żywności na Wydziale Chemicznym PG | Wydział Chemiczny Politechniki Gdańskiej

Treść strony

Aktualności

Data dodania: 2021-10-27

Polskie Towarzystwo Technologów Żywności na Wydziale Chemicznym PG

Członkowie zarządu Oddziału Gdańskiego Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności z Wydziału Chemicznego PG
Na zdjęciu od lewej: Agata Sommer, Karol Parchem, Edyta Malinowska-Pańczyk, Paweł Filipkowski, Dorota Martysiak-Żurowska

W dniu 20 października 2021 r na Walnym Zebraniu Członków Oddziału Gdańskiego Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności (PTTŻ) wybrano nowy zarząd na lata 2022-2025. W skład nowego zarządu weszło 5 pracowników Katedry Chemii, Technologii i Biotechnologii Żywności: Edyta Malinowska-Pańczyk, Dorota Martysiak-Żurowska, Paweł Filipkowski, Agata Sommer, Karol Parchem oraz pani Magdalena Skotnicka z Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego i pani Jadwiga Stankiewicz z Uniwersytetu Morskiego.

PTTŻ powstało w 1990 roku, między innymi z inicjatywy wieloletniego kierownika Katedry Chemii, Technologii i Biotechnologii Żywności prof. dr hab. inż. Zdzisława E. Sikorskiego, który jest obecnie członkiem honorowym Towarzystwa. Oddział Gdański istnieje od 1991 roku. Jego siedziba zmieniała się przez lata i obecnie wraca do Politechniki Gdańskiej. PTTŻ integruje przedstawicieli świata nauki i przemysłu żywnościowego, gdzie teoretycy mogą znaleźć wspólną płaszczyznę i miejsce do dyskusji z praktykami. Zapraszamy do współpracy w ramach naszego Towarzystwa. Już niedługo pojawi się nowa strona internetowa Oddziału.

Odwiedź stronę PTTŻ-OG

345 wyświetleń