Seria książek wydanych przy współpracy z amerykańskim wydawnictwem CRC
4th Edition
Chemical and Functional Properties of Food Components
H. Staroszczyk, Z.E. Sikorski
CRC Press
Boca Raton, Florida, USA, 2023
Toxins and Other Harmful Compounds in Foods
A. Witczak and Z.E. Sikorski
CRC Press
Boca Raton, Florida, USA, 2017
2nd Edition
Chemical, Biological, and Functional Aspects of Food Lipids
Z.E. Sikorski, A. Kołakowska
CRC Press
Boca Raton, Florida, USA, 2011
3rd Edition
Chemical and Functional Properties of Food Components
Z.E. Sikorski
CRC Press
Boca Raton, Florida, USA, 2007
Toxins in Food
W. Dąbrowski, Z.E. Sikorski
CRC Press
Boca Raton, Florida, USA, 2004
Chemical and Functional Properties of Food Lipids
Z.E. Sikorski, Anna Kołakowska
CRC Press
Boca Raton, Florida, USA, 2003
2nd Edition
Chemical and Functional Properties of Food Components
Z.E. Sikorski
CRC Press
Boca Raton, Florida, USA, 2002
Chemical & Functional Properties of Food Proteins
Z.E. Sikorski
CRC Press
Boca Raton, Florida, USA, 2001
Seafood: Resources, Nutritional Composition, and Preservation
Z.E. Sikorski
CRC Press
Boca Raton, Florida, USA, 1990
Książki z zakresu chemii i technologii żywności
Szkodliwe substancje w żywności. Pochodzenie, działanie, zagrożenia zdrowotne
A. Witczak. Z.E. Sikorski
Wydawnictwo PWN
Warszawa, 2020
Chemia żywności
Tom 1. Główne składniki żywności
Z.E. Sikorski, H. Staroszczyk
Wydawnictwo PWN
Warszawa, 2017
Chemia żywności
Tom 2. Biologiczne właściwości składników żywności
Z.E. Sikorski, H. Staroszczyk
Wydawnictwo PWN
Warszawa, 2017
Chemia żywności
Tom 1. Główne składniki żywności
Z.E. Sikorski, H. Staroszczyk
Wydawnictwo PWN
Warszawa, 2013
Chemia żywności
Tom 2. Biologiczne właściwości składników żywności
Z.E. Sikorski, H. Staroszczyk
Wydawnictwo PWN
Warszawa, 2013
Ryby i bezkręgowce morskie. Pozyskiwanie, właściwości i przetwarzanie
Z.E. Sikorski
Wydawnictwa Naukowo-Techniczne
Warszawa, 2003
Wydanie 3
Chemia żywności. Skład, przemiany i właściwości żywności
Z.E. Sikorski
Wydawnictwa Naukowo-Techniczne
Warszawa, 2000
Wydanie 4
Chemia żywności. Skład, przemiany i właściwości żywności
Z.E. Sikorski
Wydawnictwa Naukowo-Techniczne
Warszawa, 2002
Chemical and Functional Properties of Food Components
Z.E. Sikorski
Technomic
Lancaster-Basel, 1997
Chemia żywności
Tom 1. Składniki żywności
Z.E. Sikorski
Wydawnictwo PWN
Warszawa, 2007
Chemia żywności
Tom 2. Sacharydy, lipidy, białka
Z.E. Sikorski,
Wydawnictwo PWN
Warszawa, 2007
Chemia żywności
Tom 3. Odżywcze i zdrowotne właściwości składników żywności
Z.E. Sikorski
Wydawnictwo PWN
Warszawa, 2007
Chemia żywności
Tom 1. Składniki żywności
Z.E. Sikorski
Wydawnictwo PWN
Warszawa, 2012
Chemia żywności
Tom 2. Sacharydy, lipidy, białka
Z.E. Sikorski,
Wydawnictwo PWN
Warszawa, 2012
Chemia żywności
Tom 3. Odżywcze i zdrowotne właściwości składników żywności
Z.E. Sikorski
Wydawnictwo PWN
Warszawa, 2012
Chemiczne i funkcjonalne właściwości składników żywności
Z.E. Sikorski
Wydawnictwa Naukowo-Techniczne
Warszawa, 1994
Wydanie 2
Chemiczne i funkcjonalne właściwości składników żywności
Z.E. Sikorski
Wydawnictwa Naukowo-Techniczne
Warszawa, 1996
Seafood Proteins
Z.E. Sikorski, B.S. Pan, and F. Shahidi
Chapman & Hall
New York and London, 1994
Morskie surowce żywnościowe
Z.E. Sikorski
Wydawnictwa Naukowo-Techniczne
Warszawa, 1992
Tecnologia de los productos del mar: Recursos, composición nutritiva y conservación
Z.E. Sikorski
Editorial Acribia
Zaragossa, Spain 1994
Chemia żywności
Z.E. Sikorski, B. Drozdowski, B. Samotus, M. Pałasiński
Wydawnictwo PWN
Warszawa, 1988
Technologia chłodniczego utrwalania morskich surowców żywnościowych
P. Bykowski, Z. E. Sikorski, H. Zimińska
Wydawnictwo Morskie
Gdańsk, 1973
Technologia żywności pochodzenia morskiego
Z.E. Sikorski
Wydawnictwa Naukowo-Techniczne
Warszawa, 1971
Zarys technologii żywności pochodzenia morskiego
Z.E. Sikorski
Wydawnictwo Przemysłu Lekkiego i Spożywczego
Warszawa, 1967
Chromatografia gazowa w analizie żywności
Z.E. Sikorski
Wydawnictwo Przemysłu Lekkiego i Spożywczego
Warszawa, 1964
Chromatografia gazowa
Z.E. Sikorski
Wydawnictwa Naukowo-Techniczne
Warszawa, 1962